Hur ofta måste jag träna?

Hur ofta du behöver träna aikido beror på dina mål. De flesta vill utvecklas och nå nästa nivå. Det finns minimikrav och krav på antal träningspass för att gå vidare. Tänk på att dessa är bara minimum. Du ska även kunna visa teknikerna på rätt nivå för din grad.

Om målet är att bli starkare och mer centrerad, träna 2-3 gånger i veckan. Träning i dojon är viktigt, men soloträning hemma kan hjälpa dig att utvecklas snabbare. Det kan också vara bra att träna kondition, rörlighet och styrka.

Att inkorporera aikido i din vardag kan innebära mental träning och meditation. Detta förbättrar din förståelse av teknikerna och ökar fokuseringen. Att träna med andra ger insikter om dina egna styrkor och svagheter. Dessutom skapar det gemenskapen i gruppen.

Det är viktigt att lyssna på kroppen. Anpassa träningen efter dina behov. Regelbunden vila och återhämtning är avgörande för att undvika skador och överträning. Tillsammans bidrar dessa aspekter till en bra utveckling inom aikido.

Att delta i läger och seminarier med gästinstruktörer är värdefullt. Det ger nya perspektiv och fördjupar dina kunskaper. Dessa händelser ger också chansen att träna med människor från andra klubbar på olika nivåer.

Genom att tillämpa aikidons filosofi i ditt dagliga liv kan du öka medvetenheten och närvaron i vardagen.

https://www.svenskaikido.se

Tips inför din första aikidolektion!(Öppnas i en ny webbläsarflik)